Krogen

 

 

Aktuellt

Om byalaget

Tidigare aktiviteter

Krogen

Vem gör vad i byn?

Krogen är namnet på huset som ligger ovanför Röttlefallet på vägen ner till hamnen. Huset används till Byalagets olika aktiviteter och kan också hyras. Krogen är tillgänglig året om men saknar vatten från november till april.

Inomhus kan man ordna aktiviteter för upp till 30 personer. På gräsmattan utanför kan man vara fler. I köket finns kaffebryggare, mikrovågsugn, kyl och frys samt en liten bänkspis för varmhållning. Det finns kaffemuggar, tallrikar, bestick och glas. Disken görs för hand. Den som hyr städar efter sig och ställer allt i ordning.

Regler för uthyrning av Krogen.

För att boka Krogen skicka e-post till rottlebyalag@gmail.com eller vänd dig till Agneta Börjeson telefon 070-572 66 77. I Krogens kalender kan du se om Krogen är upptagen.

Krogens historia
Krogen har fått sitt namn av att under en period på 1800-talet fanns här en enklare servering. Den fungerade som en värmestuga för folk som väntade på att få sin spannmål mald eller andra ärenden gjorda.

Huset som det ser ut idag är förmodligen från början av 1800-talet men på platsen har det funnits hus under längre tid. På 1700-talet och kanske även tidigare fanns här kvarnbostaden till Staffans kvarn, den kvarn som låg nedanför fallet och på vilken man 1920 byggde det andra elkraftverket i Röttle. De öppna gräsytorna utanför Krogen var på 1700-talet små åkrar.

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt:
rottlebyalag@gmail.com
070-572 66 77