Krogen

 

 

Aktuellt

Om byalaget

Tidigare aktiviteter

Krogen

Vem gör vad i byn?

Vy över Röttle med Krogen på 1930-taletKrogen är namnet på huset som ligger ovanför Röttlefallet på vägen ner till hamnen. Huset används till Byalagets olika aktiviteter men kan också hyras för egna ändamål av medlemmarna i föreningen. Krogen är tillgänglig från maj till och med september.

I Krogen finns möjlighet att ordna fester för upp till 30 personer. Köket är utrustat med kaffebryggare, mikrovågsugn, kyl och frys  samt en liten bänkspis som duger till varmhållning. Det finns kaffemuggar, tallrikar, bestick och glas. Diskar gör man för hand. Den som hyr städar efter sig och ställer allt i ordning. Detta ska vara klart allra senast klockan 10.00 nästkommande dag.

För att boka Krogen skicka e-post till rottlebyalag@gmail.com eller vänd dig till Agneta Börjeson telefon 070-572 66 77. I Krogens kalender kan du se om Krogen är upptagen.

Krogen har fått sitt namn av att under en period på 1800-talet fanns en enklare servering här. Den fungerade som en värmestuga för folk som väntade på att få sin spannmål mald eller andra ärenden gjorda.

Huset som det ser ut idag är förmodligen från början av 1800-talet men på platsen har det funnits hus under längre tid. På 1700-talet och kanske även tidigare fanns här kvarnbostaden till Staffans kvarn, den kvarn som låg nedanför fallet och på vilken man 1920 byggde det andra elkraftverket i Röttle. De öppna gräsytorna utanför Krogen var på 1700-talet små åkrar.

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt:
rottlebyalag@gmail.com
070-572 66 77